mandag den 30. juli 2007

28. dag – søndag den 29. juli 2007


Dejlig sund morgenmad – australsk vanillie yoghurt, masser af frisk frugt og tyrkisk brød med australsk brie – kan det blive bedre? Solen skinner, det er 26 grader udenfor og udsigten fra lejligheden er fantastisk. Det tyder på endnu en god dag i Cairns.

Vi går ned på en internet café som det første, vi vil gerne checke vores blog for at se kommentarer og lige sende en mail til banken. Mit Visa kort er lukket, fordi man maximum kan trække 20.000,- pr. måned og så lukkes det automatisk – en sikkerhed i tilfælde af at ens kort bliver stjålet. Vi har prøvet det tidligere – faktisk da vi var i Australien sidst – men et opkald eller en mail til banken, og så skulle det gerne være åbent igen.

Derefter gik vi en tur på esplanaden. Fantastisk tur langs vandet på skiftevis træ- og beton promenade. Det er lavvande om formiddagen, så de første 200-300 meter af havnefronten er blotlagt for vand. Det gør til gengæld, at man kan se en masse mud crabs, som har lavet tusindvis af huller, som de kravler op og ned af. På skiltene står der, at man kan møde en krokodille derude, så vi nøjes med at spadsere på promenaden. Tilsyneladende er ibis´ene og pelikanerne ikke bange for krokodiller for de er lavet en mindre koloni ude i mudderet. Langs hele promonenaden er der legepladser, barbeque & exercise stationer, bænke og caféer – et skønt sted. Det synes indbyggerne i Cairns tilsyneladende også, da det bruges flittigt – f.eks. støder vi på flere, som holder deres børnefødselsdag der. Måske en idé til Amager Strand – og Ib & Alices firma? Vi har taget nogle fotos til inspiration.

Desværre er Mathias rygsmerter blevet værre, så vi bliver nødt til at gå tilbage til vores lejlighed og ringe til SOS International. Vi har købt noget voltaren creme på apoteket her til formiddag og ved samme lejlighed fået en adresse på et lægehus, som er åbent 24 H 7 dage om ugen. Vi beslutter at tage kontakt med dem, da han har fået det værre. Der er 1 times ventetid, som vi bruger på at få lidt frokost. Karsten bliver sendt afsted for at hente sandwiches, da Mathias har svært ved at gå nu. Lægen Kumar(indisk læge forhåbentlig ikke at forveksle med ham, som lige har været arresteret for terror-virksomhed) undersøger ham grundigt og forklarer os, at det tyder på en lokal irritation omkring røgsøjlen (L3 og L4). Vi får en recept på nuprofen, som han skal have 3 gange om dagen og en henvisning til en CT-skanning (lumbosacral spine) i morgen tidlig mandag kl. 08.00. Det betyder jo også, at alle vores planer om at tage ud og se regnskov, aboriginal kulturelt center, krokodiller osv. må skrinlægges.

Vi bliver nødt til at tage tilbage til hotellet efter lægebesøget, da Mathias ikke kan gå uden, at det gør ondt. Frikke og jeg henter is ved den nærmeste isbiks, vi når næsten ikke hjem til lejligheden, før de smelter. Heldigvis er der en film på tv´et – Ghost Busters – som vi alle kan bruge lidt tid på.

Frikke og jeg tager ned til lagunen for at bade om eftermiddagen. Karsten og Mathias bliver og ser lidt film. Der er stadig mange mennesker på esplanaden og levende musik. Det er nu hyggeligt.

Aftensmaden består af take-away – vi er ligesom lidt afhængige af at være hjemme på skift med Mathias.
Jeg glæder mig til kl. 08.00 – eller snarere vores tid hos lægen efterfølgende for at høre, hvad pokker der er sket med Mathias ryg. Ærgerlig timing – men dog bedre end at dette skete på Samoa eller Tonga. Og godt at vi har en god rejseforsikring.... Faktisk er det kun Mathias, som har gjort brug af vores rejseforsikring på alle vores rejser, men som Karsten siger: ”Vi har en dreng med dynamit i det ene ben, TNT i det andet og så nitroglycering i rø....” Det er så status for i dag.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Tak for jeres spændende indlæg.Vi læser dem med interesse og fornøjelse.Vi håber Mathias hurtigt får det bedre,så I kan fortsætte jeres færd uden bekymringer.
Vi har hentet pakken på posthuset,drengene er spændte.Ellers alt ok med huset.