søndag den 15. juli 2007

14. dag – Tokyo søndag den 15. juli 2007


I dag var så dagen, hvor vi skulle opleve en tropisk tyfon. Men oplevelsen blev væk – heldigvis. Man-Yi (navnet på på tyfonen) startede ellers i ”fin” stil og ramte Okinawa som en kategori 4 tyfon, og kursen var spået til at gå direkte hen over Osaka og Tokyo. Men Man-Yi går sine egne veje og valgte tidligere i dag at gå syd om Osaka og løje af til en ”tropisk storm”. Faktisk var vejret bedre i dag end i går, og som i kan se på billedet er Tokyo faktisk uden for tropisk storm-området. Vi var lidt længe om at komme ud af fjerene i dag. Jeg tror, at vi alle var lidt afventende med hensyn til tyfonen/stormen. Da vi endelig kom afsted, gik Kristina og børnene ned og fik lidt brunch, og jeg fandt en frisør, som havde mod på at klippe en ikke-japaner. Det er altid spændende at blive klippet i et andet land. Ingen af de 6 frisører i salonen forstod engelsk og mit japanske er vist til under middel. Frisøren indikerede med tommel- og pegefinger, hvor meget han ville klippe af, jeg nikkede, og så gik han i gang. Halvvejs i seancen erfarer jeg, at det var hvor meget han ville lade stå tilbage og i følge Kristina og børnene er det ikke særlig meget.... But, when in Japan…
Senere lykkedes det os at se den østlige have til Imperial Palace. Ganske smuk med små vandfald og søer. Ud over de mange karper der svømmer rundt i næsten alle søerne, så vi en knæler på ca. 2,5 cm i en meget lysegrøn nuance. Derfra gik vi ned til Ginza og fandt en god italiensk restaurant. På vejen hjem blæste det en lille smule op, og det var vist, hvad vi får at mærke til Man-Yi ;-)

I morgen er det D-dag............

4 kommentarer:

Mormor sagde ...

Hej allesammen!

Godt I slap for at opleve tyfonen.
Det er rigtig spændende at høre jeres beretninger. Finn i USA følger jer spændt hver dag. Synes I er fantastiske til at beskrive jeres tur.

Kærlig hilsen og knus

Mormor

Anonym sagde ...

Hej med jer,

Dejligt at i slap så nådigt med hensyn til tyfonen...!
Efter en uges ferie, så er det min tur til at begynde på job igen i morgen...!
Måske i har erfaret, så har solen skinnet i DK i dag i meget lang tid.... meget veltrængt! Vi er blevet lovet nogen hårdt tiltrængte varmegrader i dag og i morgen, så det er der sikkert mange, der vil nyde!
Jeg ser frem til, at læse jeres vel formulerede ferieberetninger fremover....... det er virkelig en fornøjelse!

Mange knus til jer alle fra
Moster Linda

Unknown sagde ...

cool oplevelser i får jer, vi andre må jo nøjes med regnvejr, dårlige genudsendelser i tvèt og AOE2
Henrik

Anonym sagde ...

Hej igen alle 4. vi proever igen paa denne "kanal". Godt stormen red uden om jer. vi syntes også det er skønt at følge jer og I er meget maleriske i skriftsprog! kærligste hilsner Farmor& CO