onsdag den 18. juli 2007

17. dag – Brisbane onsdag den 18. juli 2007

Lokal tid kl. 05.50 landede vi så på australsk jord. Kaptajnen kunne desværre meddele, at det var ”nice and clear, 8 degrees” og så hørte jeg ikke mere. 8 grader!!! Jeg må indrømme, at jeg sendte en knap så venlig tanke til min kære mand, da han havde planlagt denne del af rejsen – og jeg var ikke informeret om, at jeg skulle have vintertøj med.

Ikke et eneste stykke ærligt overtøj har jeg pakket, ej heller til ungerne. Gode råd er dyre. Vi kommer igennem paskontrollen og ikke mindst madkontrollen. Australien er fuldstændig hysteriske med, at folk ikke bringer madvarer ind i landet. Alligevel er der masser af medrejsende, som bliver ”fanget” i kontrollen med diverse fødevarer i kufferten, som så bliver konfiskeret. Vi havde lært lektien sidst.

Vi bliver hurtigt enige om, da vi stikker næserne uden for lufthavnen, at det er frisk i vejret. Andre passagerer, folk som arbejder i lufthavnen eller blot har et ærinde der, er ganske vinterligt klædt med støvler og varme jakker. Vi beslutter os for at leje en bil for at køre nordpå hurtigst muligt. I avisen kan vi se, at blot i Townsville er der temperaturer, som vi har i Danmark om sommeren. Vi lejer bil hos Budget, og så starter det igen – Karsten har fået fornøjelsen af at være chauffør på denne del af rejsen. I Australien kører man nemlig i højre side af bilen. Jeg tror, at vi inden for et par timer har talt os frem til 8 gange, hvor Karsten har fået aktiveret vinduesviskerne frem for blinkeren, som indikerer, at vi skal dreje. Vi kører direkte til Noosa Heads, som vi har anbefalet af flere bl.a. min søster, Janni og hendes mand. Vi glæder os over at være her igen undervejs, mens ungerne ”crasher” på bagsædet. Det er fantastisk smukt vejr, meget klart i vejret – men også meget koldt – det er i hvert fald ikke sommerligt.
Vi har ikke booket hotel til de næste par dage, fordi det ikke nåede at falde på plads, inden vi rejste. Men i Tokyo snakker vi om, at det jo er ganske heldigt, da både jordskælv og tyfon måske kommer til at betyde, at vi ikke kan nå frem i tide. Men det gør vi jo – og fra vores hurtige kig på nettet hjemmefra ved vi, hvad vi kunne tænke os. Så vi fik indlogeret os på Sebel Apartments, Noosa Heads her til formiddag – og ungerne har fået badet i poolen for første gang på denne rejse. De var fuldstændig euforiske – og selv begge de voksne var med. Herefter er det op i et nyt bad – spabadet i badeværelset. Det vil ingen ende tage – lykken er total hos ungerne. Efter diverse bad spiser vi sent frokost, finder en ATM (pengeautomat) og får lidt australiske penge i hånden, køber en ny våddragt til Frikke og får en lang gå-tur langs stranden.

Australien er ikke blevet mindre dejligt siden sidst. Op ad formiddagen tager varmen til, og receptionisten på hotellet fortæller os, at i cirka 6 uger har de vinter, dvs. temperaturer som i dag. De lokale går med støvler og jakker, ja nogle har sågar hue og halstørklæde på. Vi andre skøre turister går i sommerkjoler og sandaler. Men fra august til januar er det højsommer og meget varmt. Her er smukt og ganske hyggeligt, her er propfyldt med vidunderlige restauranter, og det er ikke dyrt at spise her. Vi ægrer os gule og grønne over, at vi allerede skal køre tilbage til Brisbane fredag morgen, fordi vi skal flyve til Proserpine for at påbegynde vores sejlads. Men det bliver jo også spændende....

Vejskiltene viser os, at der er sandsynlighed for at se koala bjørne i træerne. Frikke er overbevist om, at hun endelig har fundet frem til det kæledyr, som både hendes mor og far kan acceptere. Aftensmaden bliver aflyst til fordel for en større vaffel is – og så til fordel for dagbogen, som jo skal skrives. Det blev dog kun til lidt tegneserier på fjernsynet – vi har kun sovet cirka 4 timer på den sidste flight, så vi er trætte.

Godnat og sov godt (klokken er kun 19.00 men vi kan ikke mere) – i morgen skal vi bade, lære at surfe har Karsten og børnene snakket om, gå tur igennem Noosa nationalpark, spise dejlig mad på skønne restauranter – planerne er mange, men dagene skal vist være længere for at matche vores ambitionsniveau. Dagens clue er, at lejligheden er udstyret med vaskemaskine og tørretumbler, så vi får også vasket, inden vi skal ud og sejle. Se det er ren luksus... og temperaturen nåede alligevel op på 25 grader som en god dansk sommerdag.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej med jer igen,
8 grader i Australien, det var godt nok ikke nogen særlig høj temperatur! Moster en lille fleece havde gjort underværker den morgen, ikke sandt!
Kan lige forestille mig, at ungerne var euroforiske, da de fik mulighed for at bade igen.
Nyd det vidunderlige vejr og jeres skønne ferie!

Knus fra Linda

Mormor sagde ...

Hej allesammen

Hvor er det godt at høre at alt er vel. Tænk at I lige netop skulle rende ind i et jordskælv. Der bliver noget for ungerne at fortælle om i skolen.
Nyd fortsat det dejlige Australien.

Kærligst Mormor

Anonym sagde ...

Heeej moster, onkel, mathias og frikke!

Hvor er det skægt at se rejse herinde og i øvrigt en superfed metode at følge med i! Det lader jo til I har det strålende og sidder jo slet ik og er grøn i hovedet af misundelse.

Anonym sagde ...

Hov, var vist lidt for hurtig på knapperne. Kan huske dengang, hvor I fik den strålende idé at tage Jeres vidunderlige yndlingskusine med på rejser og så fyldte hun 18 og så stoppede herlighederne brat; det altså diskrimination venner! Hehe ;)
Nåh, nu til det seriøse, savner Jer meget og glæder mig virkelig til I kommer hjem og regner bestemt med at være den første der ser Jer ;)

Elsker Jer alle, håber Frikkedullen får badet så meget som muligt og at Mathias ik får så mange skrammer, han har det jo med at komme til skade ret let!

Mange kærlige hilsner og tanker,
Mille