mandag den 13. august 2007

40. dag – fredag den 10. august 2007

3. dag i paradis – gekkoerne er forsvundet i nattens mulm og mørke. Lydene om natten og den tidlige morgen er uendelige – havet suser, træernes blade hvisler, fuglene siger sjove lyde – og alting er stadig nyt.

Efter morgenmaden tager Karsten og Frikke ud på Josefs båd for at inspicere den, hvis vi ikke fínder andre overnatningsmuligheder. De vender tilbage og fortæller, at de p.t. arbejder på den – det er en 54
fod flot gammel sejlbåd med masser af blankpoleret teaktræ – hyggelig som Karsten beskriver den med masser af bøger, lænestole og i det hele taget en båd, som bærer præg af, at den er i privat eje. Josef siger, at vi kan overnatte på båden for cirka 600,- per nat, og at de vil hente og bringe os anytime – til landjorden. Vi tilbringer et par timer på stranden ude foran vores hytte, bygger sandslotte og finder på en ny leg, hvor man kaster på mål med en kokosnød – da Renata bringer godt nyt (well, det ved vi jo egentlig ikke – i disse internet tider er det underligt, at man ikke har mulighed for at checke tingene ud) – hun har fundet en lejlighed til os på hovedøen – Lagoon Lodge, som er nævnt i vores Lonely Planet guidebog som værende et ”tidy and clean place”. Problemet er, som Renata forklarer, at når det er tongan ownership, så må man være forberedt på det værste. Det virker ikke til, at der er meget drive i tonganerne – i hvert fald er der ikke nogen tvivl om, at kvalitetsbevidstheden ligger milevidt fra japanernes. Renata lover, at hun vil skaffe en lejet bil til os, så den står klar på kajen, når vi kommer fra Fafa Island kl. cirka 17.00. Vi har svært ved at vurdere, hvad der er bedst – at sove på båden eller at tage til Nukalofa. Vi får se.....

Men det som tæller for at tage videre er jo, at vi også ønsker at se mere til hovedøen Tongatapu (den største ø ud af de 171 øer, som tilsammen danner The Kingdom of Tonga. Tongatapu er 34 km fra øst til vest). Ifølge guidebogen er der godt nok ikke forfærdelig meget at se – kongepaladset og deres gravplads er lukket for offentligheden – så det som vi kan forvente at se er vist snarere livet der, besøge Talamahu markedet og så ellers gå på Tonga-time, som guidebogen siger.
Vi får som sædvanlig god aftensmad og sover sammen med børnene i vores dobbeltseng under myggenettet – i læ for gekkoerne, som vi alle er lidt trætte af. Vi sov sødt alllesammen efter både godnathistorier fra Karsten og Frederikke.

Ingen kommentarer: