torsdag den 29. juli 2010

USA 28. juli 2010 - Miami Beach



Onsdag den 28. Juli 2010 – Miami Beach

Ungerne strejker og vil ikke se mere – de vil slappe af og i pool. Måske forståeligt nok – men det virker også lidt fjollet at stå i Miami og så tilbringe den korte tid, vi har her – i poolen. Vi indgår et kompromis og tager badetøjet på og vandrer i vandkanten ned mod South Beach. Undervejs ser vi en afskærmning med skiltet "sea turtle nest" - med trussel om bøder og fængsel, hvis man ikke respekterer det. Det er altså det vildeste dyreliv, som der er her på Miami Beach. Vi havde frygtet hajer og lignende og havde af samme grund været lidt tilbageholdende med at gå i vandet - eller i hvert fald med at gå for langt ud.

Men der går ikke længe, før at alle har det for varmt og har brug for noget at drikke – så vi vender om og går efter hotellet for at finde noget vand at drikke. Det er sjovt, fordi temperaturen er lidt lavere her end Arizona, men det er en fugtig varme modsat Nevada/Arizona, så vi sveder bravt alle 4. Termometeret siger cirka 35 grader.

Efter strandturen bliver det til 3-4 timer i poolen – med det resultat at 3 af os er skoldede på trods af utallige indsmøringer i faktor 45. Så det er vist godt, at vi skal sidde i bilen det meste af formiddagen i morgen, hvor vi skal køre ud til Key West.

Efter badeturen tog vi bilen til South Beach for at se nærmere på alle art deco facaderne, som Miami er kendt for. Vi finder frem til Ocean Drive, som ifølge receptionisten på hotellet, skulle være et godt sted – med både gode cafeer og smukke pastelfarvede facader. Vi finder er sted at parkere – et hotel – som også udlejer deres parkeringsplads til den nette sum af 8 dollar for 3-4 timers parkering – egentlig rimeligt nok. Længere nede af gaden hvor alle de fancy hoteller/restauranter ligger koster det op til 25 dollar.

Vi finder hos en gadesælger nogle smukke læderarmbånd – det ene skal Frikke forære til sin gode ven Rasmus. Vi får fotograferet facader og kigget på mennesker – og snakker om at vi vist bor i det forkerte kvarter trods alt – men pyt i morgen checker vi ud.

Vi går forbi Ocean Drive 1116 og kan ikke forstå, at alle folk stiller sig op lige ved det hus og fotograferer det. Først da vi kommer hjem til hotellet og får googlet adressen, opdager vi, at designeren Versace har boet der - og blev åbenbart også myrdet der på trappen op til hans hus efter at have været på café på Ocean Drive.

Vi finder en hyggelig café – News Café – som kan tilfredsstille alles behov for forskellig mad – lige fra cheese burger, salat til middeløstlige retter som hummus og tabulouh. Dejligt synes jeg at få noget andet at spise end burgers…

Da vi har spist og snakket færdige, tager vi bilen og kører en lille tur ekstra hjem til hotellet og så den sidste maskine af vasketøj og en tur i poolen.

1 kommentar:

Ulla sagde ...

Så er tiden vel ved at nærme sig at I skal hjem igen til DK. Janni og Andy kommer her søndag og mandag morgen er der afgang til down under. Alt vel på Vatnavej, havde en lille "snak" med Muffe, han trives fint, men savner Jer selvfølgelig. Linda har jo fødselsdag imorgen (faktisk idag), hun skal fejre den med kollegerne, de har sommerfest. Hyg Jer de sidste par dage.
Kærlig hilsen Mormor