søndag den 18. juli 2010

USA 16. Juli 2010 – fra Solvang til Pasadena / Los Angeles


Fredag den 16. Juli 2010 – fra Solvang til Pasadena / Los Angeles

Efter morgenmaden på hotellet tog vi en tur igennem Solvang for at konstatere, at det ikke ligner Danmark men snarere er en lidt falsk turistattraktion. Men vi finder nogle rigtige lakridser, hvilket hele familien sætter stor pris på. Derfra kørte vi mod Santa Barbara, en by som både er smuk og er fuld af penge. Vi kører igennem snoede veje med mure og høje porte, som skærmer af mod fremmede og lige så snoede indkørsler, så man ikke kan se de kolossale huse, som ligger på hver grund. Byen ligger på den anden side af highway 101, hvilket driller os lidt, men da vi kommer frem til downtown, finder vi en god parkeringsplads og spenderer et par timer med at gå rundt i byens centrum.

Hovedgaden er bred med butikker på begge sider – eller som amerikanerne kalder sådan en by – en compact by. Som oftest er deres byer spredt ud over et større areal og har ikke et sådant centrum, som man f.eks. oplever i København. Men Santa Barbara har – og den er hyggelig. Vi støder på et nyt koncept – frozen yoghurt, som vi allerede kender, men nu i mere end 15 forskellige smagsvarianter – og med frit valg med toppings, dvs. alt i friskskåret frugt, kager, M&Ms o.l. Måske skulle man følge op på den idé i Danmark…. Noget bedre koncept end de jordbærsukrede popcorn, som Karsten og børnene købte forleden – men det skal jo prøves.

Vi sætter Frøken Garmina 2 til Westin hotellet i Pasadena. Vi har via en dansk hjemmeside, et rejsebureau som har specialiseret sig i USA-rejser, fundet frem til at Pasadena er et godt sted at bo, hvis man skal være relativt tæt på attraktionerne i LA uden at bo derinde. LA har en by med mange byer og har ikke mindre end 13 millioner indbyggere, så her kan man tale om storby. På vej til Pasadena har vi et toiletbesøg at gøre, hvilket kommer til at blive i Premium Outlet Carmillo, hvilket for Frederikke betød, at UGG vinterstøvlerne er købt (hun har sit eget tøjbudget nu at forvalte, så derfor bliver der foretaget nogle meget fornuftige økonomiske overvejelser), og da hun finder ud af, at hun kan spare kr. 200,- ved at købe dem nu i USA, så bliver beslutningen taget.

Da vi ankommer til Westin i Pasadena er alle glade over at se hotellet og dets faciliteter – både pool og fitness center. Vi kender Westin-kæden fra vores sidste besøg i San Francisco, hvor vi var top begejstrede for hotellet. Hotellet her i Pasadena er måske lidt mere træt end dens søster i SF, men pyt nu med det – vi beslutter at tildele os selv en fridag i morgen ved poolen, da vi hører, at vejret bliver omkring 35 grader.

Ingen kommentarer: