lørdag den 24. juli 2010

USA 23. Juli 2010 – Bye bye Las Vegas – hallo Grand Canyon


Fredag den 23. Juli 2010 – Bye bye Las Vegas – hallo Grand Canyon

Godt med planer men ind imellem så sker der andre ting end dem man umiddelbart har planlagt. Vi havde glemt at sætte vækkeuret i dag, det er jo rejsedag. Af samme grund vågnede vi først kl. 09.35 – lidt sent da vi har mange miles foran os i dag. Vi tager bad og pakker værelse sammen på rekord tid 35 minutter. Så har vi også glemt vores parkeringsbillet, som er nok så vigtig for at få vores bil udleveret fra hotellets parkeringskælder – og da vi først er kommet afsted, opdager vi også, at vi har glemt alt vores vand i køleskabet. En vigtig ting når det er 43 grader udenfor og solen brænder som i Sahara.

Ungerne får lidt morgenmad med fra Starbucks fra hotellet ved siden af – jeg nøjes med en stor café latte og Karsten klarer sig noget uden indtil frokosttid.

Vi kører i flere timer, før at vi når Hoover Dæmningen. Vi stopper ved en af de mange parkeringspladser for at gå ned til visitor center for at se nærmere på dæmningen. Men vi når kun hen til midten af dæmningen, hvor vi kan tage nogle fantastiske billeder – det er ganske enkelt for varmt. Det er imponerende at tænke på, at dæmningen blev bygget tilbage i 1930´erne, hvilket vist også kostede cirka 100 menneskers liv. Vi kører i en lang kø blot for at komme over dæmningen, fordi der er et security check, før at man får lov at passere.

Vi tager frokosten for nogen – morgenmad for andre – på en amerikansk kæderestaurant, som vi ikke har stødt på tidligere - en MacDonalds wanna-be restaurant – kaldet Carl´s Jr. Vi spiser til en afveksling en burger – de er nu gode herovre – og drengene vælger en amerikanerstørrelse sodavand med gratis refill selvfølgelig. Igen må man konstatere, at det ikke er uden grund, at de bliver så omfangsrige.

Tilbage på ruten mod Grand Canyon bliver vejret pludselig dårligt – vi oplever for første gang regn og tordenvejr. Vi havde godt hørt på vejrudsigten, at vejret formodentlig ville skifte i denne periode. Det er lidt ærgerligt.

Vi ankommer til vores hotel kl. 18, checker ind, ungerne i poolen (den er ikke særlig stor som Frikke tørt konstaterer) og undersøger, hvad vi skal se i morgen – og hvordan forholdene er.

Receptionisten kunne oplyse os, at det kun regner i Arizona i juli måned, så det må vi jo tage med. Vi har booket 2 overnatninger og så er vi videre mod Scottsdale, hvor vi har 2 overnatninger, før at vi flyver til Miami.

Her har vi booket de 2 første overnatninger på Thomas Cooks crew hotel, som skulle være et art-deco hotel. Det bliver sjovt at se. Derfra har vi booket 2 overnatninger i Key West på et smukt hotel, som ligger i en stor have og består af hvide træhuse. Det ser dejligt ud. Herfra har vi 2 overnatninger tilbage i Miami, før at vi stiger på flyveren hjem igen. Dem mangler vi at få styr på.

På vej herud stoppede vi i en butik, som solgte indianer ting – lidt for turistede desværre da vi kom indenfor. Vi håber stadig, at vi får lejlighed til at enten komme ind i et reservat – eller i det mindste finde nogle mere autentiske butikker. Det ville være sjovt at have et indianer tæppe med hjem til sofaen på Vatnavej.

Ingen kommentarer: